Както често казваме, правилното осветление носи настроение и комфорт. То трябва да бъде съобразено с нуждите и предназначението на пространствата. Но извън познатите ни лампи, крушки, окачени тавани и скрито осветление, компаниите предлагат и мултифункционални осветителни интериорни решения. Такъв пример е светещата стена Luminous Textile на Philips Lighting.

Концепцията на светещата стена комбинира LED осветителни панели и звукоабсорбиращо текстилно покритие. Luminous Textile разполага със специална материя Kvadrat Soft Cells, която поглъща звука и променя значително акустиката в помещенията. По този начин, освен светлинните ефекти, стената намалява ефекта на излишния и натоварващ шум. Това прави светещите стени особено подходящи за обществени сгради с интензивен човекопоток.

Самите LED панели създават динамични светлинни ефекти, които могат да бъдат предварително програмирани в стандартни или персонализирани сцени. Дистанционно управление позволява бърза и гъвкава промяна в настройките, за да отговорят на потребностите на пространството и хората в него. Чрез тези панели помещенията буквално оживяват. Имитацията на движение и човешки фигури, смяната на цветове и играта с различни форми превръщат стените в живи картини, които дори търсят диалог с посетителите.

Възможностите на светещите стени, както и вариантите на Kvadrat Soft Cells текстилите можете да видите на живо в нашия шоурум в гр. София, ул. Казбек 57Б. Технологията предлага безброй приложения, ето и няколко приложения:

Гостоприемни хотели, барове и ресторанти

Светещите стени създават усещане за уют и настроение. Те могат да превърнат хотели, барове, ресторанти и дори рецепции в административни сгради в по-комфортни места. Чрез Luminous Textile, например, можете да събудите по естествен начин гостите на хотел. Достатъчно е паното, поставено в ресторанта за закуска, да симулира изгрева на слънцето.

Барове и клубове могат да се превърнат в  модерни пространства с динамично осветление и подходящи цветове.

Дори скучната конферентна зала или рецепция може да се превърне във вдъхновяващо пространство. Нужно е само да настроите необходимите светлинни сцени.

 

Вдъхновяващи офиси

Съвременните офисни пространства често са студени и безлични. Чрез светещите стени те получават индивидуалност. Динамичната светлина добавя топлина, стимулира креативността и повишава работоспособността. В комбинация с подходящата музика, Luminous textile може дори да повиши концентрацията.

Ангажирано здравеопазване

Посещенията в болнично заведение могат да бъдат изневящи и притеснителни. Светещите стени могат да намалят стреса в чакалните и да създадат по-позитивна обстановка с усещане за различна динамика. Пациентите се чувстват по-спокойни, а персоналът – енергизиран. По този начин и процесът на лечение протича по-гладко. Luminous textile облекчава значително престоят в болницата.

Светещите стени Luminous textile предлагат голямо разнообразие от размери и текстилни материи. Това позволява паната да бъдат аранжирани съгласно индивидуалните нужни да инвеститорите и помещенията. А приложенията са безброй. Един такъв пример е иновативното решение да се оживи пространството на летище Нарита в Токио. Скучните стени на тоалетните се превръщат в динамични цветни разкази и така превръщат дългия престой в забавлене. Убедете се сами.

There are currently no comments.